Vissa platser är mer speciella

Smultronställen. Alla har vi våra egna, och det är platser som verkligen betyder det där lilla extra för oss. Det är platser där vi mår som allra bäst, där vi verkligen kan koppla av och landa i oss själva och njuta av de vi är och/eller de vi är med. Det handlar många gånger om att hitta en helhet, där varje liten del i platsen säger något eller ger något tillbaka, något som vi är direkt påverkade av i ett sammanhang. Det handlar om en känsla och en identitet, att vårda ens innersta och reflektera över sitt eget liv på en plats som känns trygg och fin. För mig är en av de platserna Tällberg.

Ett drömskt tillstånd

Att befinna sig på sådana platser är som att befinna sig i en dröm. När man kommer fram så känns det som att man tar steget in i en sagovärld där ingenting är som det var förut och när man tar klivet ur den så känns det som att det var en dröm man lämnar, en plats av njutning som inte känns helt verklig. Inramningen av att vara på ett Hotell i Tällberg är verkligen magnifik och att det dessutom finns badrum i yppersta världsklass är inte direkt något som heller drar ner det sammanfattade betyget av upplevelsen.

Badrum i all ära, men det är som sagt den sammanlagda upplevelsen av smultronstället som är den helt avgörande. Det är platser som varje människa borde ha, och det är helt klart så att det kan variera i alla oändlighet när det gäller själva platsen och vad man nu väljer att göra på den. Det som är viktigt att komma ihåg är att inte förneka sig själv i dessa känslor, eftersom att det många gånger är ett sätt att utföra våld på sig själv. Att inte vara sann mot sig själv. Därför bör alla anamma sitt innersta smultronställe, med eller utan det där underbara badrummet.