Kakel i både badrum & kök?

Att använda kakel i badrummet är vanligt förekommande, och det är inte utan orsak. Det är snyggt, trendigt och tidlöst samtidigt som det är ett smart val för våtrum, för att inte fukten ska ta sig in i väggarna och skapa mögel och röta. Men hur är det egentligen med kakel i köket?
Köket behöver enhetlighet i sin stil
Det fungerar alldeles utmärkt att använda kakel i köket, både i begränsad eller i full form. Här finns otaligt med varianter att välja och vraka mellan för att göra just sin egen stil. En del föredrar det klassiskt vita medan andra gillar tegelinspirerat eller kanske granit. Men att bara arbeta med kakel och låta resten vara är ofta ett typiskt trend-fel som många tyvärr gör.
Inför en renovering
Om du ändå ska se till att fräscha upp köket så rekommenderar vi starkt att du tar tag i hela köket på en gång. Bra saker att kombinera med är att se till att samtidigt byta köksluckor, måla om väggarna och lägga nytt golv. Om du har väldigt gamla bänkskivor och en skruttig diskho så kommer även detta att sänka helhetsintrycket av dina nya investeringar. Det kan låta dyrt, men det är pengar du investerar och som du får tillbaka i ett höjt värde av din bostad.

Nedan är några typer av kakel som rent designmässigt fungerar tidlöst, och som håller både kvalitet och standard i många, många år. För dig som vill välja kakel med färg eller mönster så är det mer individuellt och kan i vissa lägen vara en riktig investering, och i andra lägen kan det vara förödande för en framtida försäljning. Prata med en mäklare i ditt område om saken om du funderar på hur det ser ut med trender och stil i det område som du bor i!

kakel 1

 

kakel 2

 

kakel 3